Hem » Råvaror » Vaxer/fett » Sheasmör Rå eko

Sheasmör Rå eko

Mängd:
Lagerstatus:   I lager
75,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
170,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
285,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1120,00 SEK

Sammanfattning

Vårt råa Sheasmör kommer från ekologiska odlingar och är helt naturligt och oraffinerat. Detta gör att alla välgörande ämnen bevaras. Sheasmör som är helt obehandlat har en ganska stark, nötaktig doft. Om önskar en svagare doft rekommenderar vi istället vårt vanliga sheasmör.

Sheasmör Rå har låg smältpunkt vilket gör att det smälter och absorberas vid kontakt med huden. Har används av afrikanska kvinnor i tusentals år. Passar alla hudtyper och hjälper huden att behålla sin lyster och elasticitet. 

Anvädningsområden

Sheasmör (karitésmör) innehåller vitamin A, E och F. Vitamin A och E hjälper till att återfukta huden och förhindra fina linjer och rynkor. Dessa vitaminer lugnar skadad hud och eliminera utslag, brännskador, fläckar och torrhet. Vitamin F återfuktar ytterligare huden och fungerar även som en skyddande, läkande barriär mot sol och vind skador, samt att förebygga föroreningar från att skada huden. Sheasmör är kännt för att bekämpa psoriasis, eksem och andra hudåkommor som orsakar klåda och irritation. Sheasmör används av gravida på den växande magen för att förebygga hudbristningar och ärr samt öka hudens elasticitet.

Källan till Sheasmör Rå

Det knotiga sheaträdet, som kan nå en höjd på 15 meter och bli upp till 200 år gammalt, har sitt ursprung på den västafrikanska savannen där det växer i ett 300 km brett bälte som sträcker sig från Mali över Burkina Faso till Ghana, Togo och Benin. Det här sheabältet är den enda plats i världen där dessa träd frodas. Sheaträdet bär inte frukt förrän det är 20 år gammalt. Dess plommonformade frukter mäter upp till 4 cm och är en värdefull handelsvara för den inhemska befolkningen. Det mjuka, gröna köttet som omger nötterna är ätbart. Kärnan (nöten) som har ett fettinnehåll på upp till 50 procent används för att göra sheasmör, en eftertraktad och traditionell fettkälla för hudvård och matlagning. På grund av sitt stora värde betraktas sheaträdet som heligt av befolkningen och avverkning är förbjuden. Sheasmör kallas även för "Womens gold" tack vare att tillverkningen ger hundratusentals kvinnor arbete och ökad status i samhället.

Fakta om Sheasmör Rå

Sheasmör har naturlig solskyddsfaktor 3, tack vare cinnamaterna.
INCI: Butyrospermum Parkii Butter (Vitellaria paradoxa)
Ursprungsland: Ghana

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 10001
Artnr: 10002
Artnr: 10003
Artnr: 10004

Omdöme

Lämna ett omdöme

tGn5
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (1)

Raw sheasmör
Känns först kornigt mot huden men smälter snabbt då man gnider det i handen och går sedan lätt att smörja in sig med. Har använt på solbränd hud, som fetare ansiktskräm, fotkräm, handkräm vid riktigt torra händer. Tycker om denna trots den lite starka nötiga lukten.
Annette
2017-06-18 13:00:10

Dela

Blogga om

Du kanske också är intresserad av

  • Ekologiskt sheasmör (Vitellaria paradoxa)
    från 53,00 SEK