Hem » Råvaror » Vaxer/fett » Sheasmör doftfritt eko

Säkerhetsdatablad (1)

Sheasmör doftfritt eko

INCI:
Butyrospermum parkii butter
Ursprung:
Ghana
Välj önskad mängd:

Info

Sheasmör

Detta ekologiska sheasmör är av arten Vitellaria paradoxa. Det är mycket fett och utmärkt att ha i creamer, lotioner, bodybutter och cerat, men även direkt på huden vid torr och sprucken hud, babyvård etc.

Anvädningsområden

Sheasmörets feta ytan skyddar mot väder, vind, irritation och bevarar fukt bra (bättre än olja, t ex i fotkräm). Påskyndar hudläkning och är bra för torr, narig, fjällig och sprucken hud, småsår, eksemhud och solsveda. Sheasmör har naturlig solskyddsfaktor 3, tack vare cinnamaterna.

Källan

Det knotiga sheaträdet, som kan nå en höjd på 15 meter och bli upp till 200 år gammalt, har sitt ursprung på den västafrikanska savannen där det växer i ett 300 km brett bälte som sträcker sig från Mali över Burkina Faso till Ghana, Togo och Benin. Det här sheabältet är den enda plats i världen där dessa träd frodas. Sheaträdet bär inte frukt förrän det är 20 år gammalt. Dess plommonformade frukter mäter upp till 4 cm och är en värdefull handelsvara för den inhemska befolkningen. Det mjuka, gröna köttet som omger nötterna är ätbart. Kärnan (nöten) som har ett fettinnehåll på upp till 50 procent används för att göra sheasmör, en eftertraktad och traditionell fettkälla för hudvård och matlagning. På grund av sitt stora värde betraktas sheaträdet som heligt av befolkningen och avverkning är förbjuden. Sheasmör kallas även för "Womens gold" tack vare att tillverkningen ger hundratusentals kvinnor arbete och ökad status i samhället.

Färg: Vitt
Doft: luktlös
Smältpunkt: 35°C

Läs mer

Certifiering

  • Vår leverantörs certifiering: Salviaolja är känd för sina antibakteriella, svamp- och virusdödande egenskaper och används traditionellt för olika hudproblem och infektioner. Rekommenderas speciellt för fet eller oren hy, eller för slapp och rynkig hud, mot överdriven svettning, celluliter och för små sår, PMS och klimakteriebesvär. Anses vara bra mot infektioner och inflammationer i munhåla/svalg. Inom aromaterapin anses den vara avslappnande och upplyftande och verka hormonbalanserande. Salvia är en perenn som kan växa till en höjd av 0,5-1 m, med mjuka, silverglänsande grå – gröna blad och pastell lila eller blå blommor. Namnet kommer från det latinska ordet ”Spara”, som betyder ”att läka” och antyder växtens medicinska värde. Tillverkas genom ångdestillering av örtens blad och blommor. Har har en varm, nötig doft. Salviaolja ska användas med försiktighet. Får inte användas under graviditet, amning eller för små barn, personer som har epileptisla anfall, cancer, mm.

Artikelnummer

Artnr: 10060190
Artnr: 10060200
Artnr: 10060230
Artnr: 10060250
Artnr: 10060260
Artnr: 10060290
Artnr: 10060310

Omdömme

Lagerstatus:   I lager
53,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
69,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
155,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
260,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
790,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
2060,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
7875,00 SEK

Du kanske också är intresserad av

  • Ekologiskt och oraffinerat sheasmör
    från 75,00 SEK