Hem » Naturliga produkter » Vegetabiliska oljor » Jojobaolja - kallpressad, ekologisk
Dokument (2)

Jojobaolja - kallpressad, ekologisk

INCI:
Simmondsia chinensis seed oil
Ursprung:
Chile
Mängd:

Styckpriser

Lagerstatus:   I lager
76,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
105,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
369,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
639,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1989,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
8795,00 SEK

Info

Jojobaoljan är egentligen ett flytande vax och den av oljorna som är mest lik vår huds eget talg eller sebum. Den skyddar och binder fukt i huden samt ger huden en sammetslen känsla. Jojobaoljan balanserar talgproduktionen och passar därför allt från torr till fet hud. Vi säljer den även i konventionell kvalitet.

Innehåller provitamin-A och E-vitamin.

Användning
Ansikte
Rengöring och sminkborttagning
Kropp
Hår och hårbotten
För att förebygga inåtväxta hårstrån
Babyprodukter
För att ta bort skorv
Ömma och nariga bröstvårtor
Som bas för naturliga parfymer
I solprodukter

Jojobaoljan har en lång hållbarhet och är den perfekta basoljan. Tål dessutom temperaturer på upp till 300 grader.

Hudtyp: Alla
Växtdel: Frö
Framställning: Kallpressning
Färg: Ljust gul
Doft: Neutral, något nötig

Ursprung
Jojoba är en buske som växer i ökenområden i Nordamerika (Texas, Arizona, Kalifornien) och Mexiko. Busken kan bli upp till tre meter hög och har rötter som sträcker sig fyra meter ner i jorden.
Den lever i 50-200 år och är extremt tålig mot det mesta förutom frost.
Oljan som egentligen är ett flytande vax utvinns ur fröna som innehåller cirka 50% vax och en buske ger 1-6 kg frö per år.

Historia
Historiskt var det indianerna som först uppmärksammade jojobabusken och började använda den som livs- och skönhetsmedel men även för att behandla sår av olika slag, även brännskador.
Kvinnorna åt fröna under graviditet för att detta ansågs underlätta förlossningsarbetet och männen åt dem under jakten för att stilla hungern.

Det latinska namnet Simmondsia chinensis fick busken av misstag. Ordet chinensis lades till efter att en botaniker blandat ihop fröna med frön samlade i Kina men busken har ingen naturlig anknytning till Kina förutom namnet som behölls.

Det finns även bevis som tyder på att jojobaoljan en gång i tiden även nyttjades i Nordafrika. Bland annat har jojobafrön hittats i pyramider i Egypten.
Jojoban kom till Europa så sent som på 1700-talet.

Certifiering

  • Vår leverantörs certifiering:
    COSMOS
    Soil Association Certification

Artikelnummer

Artnr: 10280020
Artnr: 10280050
Artnr: 10280060
Artnr: 10280070
Artnr: 10280080
Artnr: 10282830

Omdöme

Du kanske också är intresserad av
  • Vi har komponerat ihop den här ansiktsoljan av våra absoluta favoritoljor! De...
    från 199,00 SEK
  • Pumphuvud som passar till flaskor med 28 mm hals
    från 4,95 SEK
  • Kallpressad vegetabilisk olja
    från 79,00 SEK
  • Kallpressad ekologisk mandelolja
    från 55,00 SEK
  • Jojobaolja - kallpressad
    från 69,00 SEK