Hem » Råvaror » Hampfröolja - kallpressad, ekologisk

Säkerhetsdatablad (1)

Hampfröolja - kallpressad, ekologisk

INCI:
Cannabis sativa
Välj önskad mängd:

Info

Hampfröolja eller hampolja är en torr olja som absorberas snabbt av huden och är rik på både omega-3 (GLA) och omega-6.
Hampfröoljan passar känslig, tunn, torr och eksem hud men kan även användas på aknebenägen- och blandhud.
Hampfröoljan är även en bra hårolja och kan användas i hårinpackningar eller hårolja och passar särskilt bra på känslig hårbotten. Hampfröoljan är även en användbar nagelolja mot torra nagelband.

Engelskt namn: Hemp oil
Familj: Cannabaceae
Släkt: Cannabis
Växtdel: Frö
Framställning: Kallpressad
Färg: Grön
Doft: Något gräsig i doften
Hudtyp: Alla, särskilt torr hud och vid eksem men passar även aknebenägen hud och blandhy

Fettsyresammansättning
Mättade fettsyror: 10%
Enkelomättade fettsyror: 13%
Fleromättade fettsyror: 77%

Hampfröoljan kan användas som kosttillskott för omega-3 och omega-6 och i matlagning. Däremot ska oljan inte värmas upp eller stekas i.
På grund av att oljan är värmekänsliga bör den även alltid tillsättas sent i hudvårdsprodukter, under 50°.
Tillsätt alltid E-vitamin när oljan används i produkter för att förlänga hållbarheten då hampfröolja innehåller främst fleromättade fettsyror.

Läs mer

Certifiering

  • Vår leverantörs certifiering:
    COSMOS
    Soil Association Certification

Artikelnummer

Artnr: 10250040
Artnr: 10250050
Artnr: 10250060
Artnr: 10250070
Artnr: 10250080
Artnr: 10250290
Artnr: 10250320

Omdömme

Lagerstatus:   I lager
55,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
65,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
189,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
289,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
510,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
4302,00 SEK
Lagerstatus: Ej i lager
28675,00 SEK
Slut i lager

Ange din e-postadress för att bevaka denna artikel. Du blir meddelad när artikeln åter är i lager.

Du kanske också är intresserad av

  • Pumphuvud som passar till flaskor med 28 mm hals
    från 10,00 SEK