Zinkoxid

Mängd:
Lagerstatus:   I lager
80,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
120,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
370,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
50,00 SEK

Sammanfattning

INCI: Zinc oxide

Zinkoxid är en kemisk förening av zink och syre som förekommer naturligt i mineralet zinkrit vilket betyder att zinkoxid är naturligt förekommande i jorden.

Användning
Zinkoxid är ett matt vitt pigment som är antibakteriellt, svagt sammandragande, lugnande, uttorkande och förhindrar tillväxt av bakterier på huden. Det kan användas i en salva, kräm eller annan produkt vid punktbehandling av till exempel irriterad hud, acne, munsår, vätskande eksem, röda babyrumpor och andra rodnader på huden.
Zinkoxid ingår i Apotekets populära Zinkpasta och i mineralbaserat smink. Det användes redan i antikens Grekland för att behandla ögonsjukdomar.

Zinkoxid som solskydd
Eftersom zinkoxid skyddar mot både UVA och UVB så är det användbart som solskydd utblandad i en kräm. Zinkoxiden är ett partikelfilter, ett fysikaliskt filter och inte ett kemiskt filter. Partiklarna i zinkoxiden lägger sig på huden och reflekterar bort skadliga strålar från solen.
Zinkoxid var tidigare förbjudet i EU för användning som solskydd eftersom att man inte kände till vilka effekter zinkoxiden kunde ha i nanoform. Nu har Scientific Committee on Consumer Safety inom EU kommit fram till att zinkoxid (inte heller i nanoform) är farligt i solskydd (max 25% zinkoxid i produkt).

-Solskydd med zinkoxid kan ge en vitaktig hinna på huden som ogillas av vissa.

Kvalitet: 100% ren, kosmetisk kvalité, utan nanopartiklar
Löslighet: olöslig i olja och vatten
Förpackning: påse

-Vid tillverkning av till exempel zinksalva eller andra produkter innehållande zinkoxid skall zinkoxiden tillsättas när temperaturen på produkten sjunkit till cirka 35-40°

-Tänk på att zinkoxid är uttorkande och helst inte ska användas på redan torr hud.

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 40060
Artnr: 40061
Artnr: 40062
Artnr: 40063

Omdöme

Lämna ett omdöme

MrLWvn
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om