Hem » Råvaror » Olibanum frankincense - Ekologisk Eterisk olja

Dokument (1)

Olibanum frankincense - Ekologisk Eterisk olja

INCI:
Boswellia carterii gum oil
Mängd:
Förslutning:
Lagerstatus:   I lager
42,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
47,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
72,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
77,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
175,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
180,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
420,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
425,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
20700,00 SEK

Sammanfattning

Eterisk olja olibanum verkar cellstimulerande och är en vanlig ingrediens i anti-age produkter.
Den passar torr-normal, oren och mogen hud.
Användbar på sår, ärr och bristningar.
I det forna Egypten användes olibanum i föryngrande ansiktsmasker, kosmetik och parfymer redan för tusentals år sedan.

Latinskt namn: Boswellia carteri
Familj: Burseraceae
Växtdel: Harts
Framställning: Destillering
Färg: Blekt gul eller grönaktig
Doft: Frisk , söt
Parfymnot: Bas

Egenskaper
Sammandragande, blodstillande, antiseptisk, antiinflammatorisk,

Ursprung
Olibanum är en av de äldsta eteriska oljorna och har haft en mycket viktig roll både religiöst och medicinskt. Den kallas ibland även rökelseolja eller frankincense (sann rökelse).
Den var en av de gåvor ”de tre vise männen” gav Jesusbarnet och den används än idag som rökelse i kyrkor runt om i världen.
Rökelsen symboliserar människans böner som stiger upp till Gud.
Den har även använts vid bröllopsceremonier, begravningar och som luftrening vid farsoter som pesten.

Olibanum härstammar från röda havsområdet och växer vilt genom hela nordöstra Afrika.
Hartsen produceras i Somalia, Etiopien och Kina men oljan destilleras i Europa och Indien.

Kropp
Virushämmande samt slemlösande och därför bra vid luftvägsbesvär.

Hud
Verkar cellstimulerande och är en vanlig ingrediens i anti-age produkter.
Passar torr-normal, oren och mogen hud.
Användbar på sår, ärr och bristningar.
I det forna Egypten användes olibanum i föryngrande ansiktsmasker, kosmetik och parfymer redan för tusentals år sedan.

Mentalt
Sägs kunna ”lösa upp” mentala blockeringar och hjälpa en se ur ett större perspektiv.
Bra vid bön och meditation men även vid sömnbesvär.

Risker/ Dosering
Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja.
I hud och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max 0,5% eterisk olja.
I så kallade ”rinse off” produkter dvs produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt kan doseringen ökas något.
Vår olibanum är så kallat ”Food grade” och säker att förtära dock med största försiktighet.
Dosering av eteriska oljor för invärtes bruk är svår då produkten inte är standardiserad och kan variera i styrka.
Eteriska oljor är giftiga och livsfarliga är för stor dos.
Förvaras oåtkomligt för barn.
Eteriska oljor bör förvaras mörkt och svalt.

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 20320000
Artnr: 20320001
Artnr: 20320010
Artnr: 20320011
Artnr: 20320020
Artnr: 20320021
Artnr: 20320050
Artnr: 20320051
Artnr: 20320260

Omdöme

Lämna ett omdöme

vezSue
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (1)

Nice smell!
Det är första gången jag har köpt Frankincense eterisk olja men jag är väldigt nöjd med produkten! Jag använder den tillsammans med nyponoljan (också från Opella) och tykcer den har hjälpt mig mycket med mina akne ärr samt göra min hudton jämnare och finare. It smells really nice as well, woody and relaxing :)
Ariana
2019-01-12 09:58:29

Dela

Du kanske också är intresserad av

  • Pipett som passar till 10 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK
  • Pipett som passar till 30 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK
  • Pipett som passar till 100 ml glasflaskor
    från 9,00 SEK