Hem » Råvaror » Vegetabiliska oljor » Nyponfröolja - kallpressad, ekologisk

Dokument (1)

Nyponfröolja - kallpressad, ekologisk

INCI:
Rosa rubiginosa seed oil
Mängd:
Lagerstatus:   I lager
79,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
220,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
620,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1095,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
7880,00 SEK

Sammanfattning

Nyponfröoljan eller nyponrosfröolja är en mycket aktiv olja och full av näring som snabbt absorberas av huden. Nyponfröoljan har visat mycket goda resultat på alla typer av ärr men är även en bra anti-age olja då den har en regenererande verkan på huden.

Som de flesta vet så är nypon en fantastisk källa till vitamin-C men innehåller även karotin, alfa-linolensyra och retinsyra (vitamin A-syra). Retinsyra är en nedbrytningsprodukt av vitamin-A och förekommer i nyponfröolja med en koncentration av 125 ug per 100 gram. Retinsyra har länge använts i hudvård mot akne och solskadad hud och har även väl dokumenterade effekter på fina linjer, pigmentfläckar och andra ålderstecken på huden då ämnet går ända ner i underhuden.

Alfa-linolensyra är moderfettsyran i omega-3. Kroppen kan inte själv producera denna utan den måste tillföras.

Nyponfröolja bör doseras med cirka 20% i bärande oja som tillexempel jojobaolja men även 10% dosering har visat goda resultat.

Användningsområden
I ärrolja, ärrsalva eller ärrkräm
Mot bristningar i olja, salva eller kräm
I olja, salva eller kräm vid behandling av akne eller eksem
I hudvård för mogen hud
I hudvård mot solskadas hur

Tänk på att nyponfröoljan är rik på fleromättat fett och därmed lätt härsknar, tillsätta e-vitamin eller rosmarinantioxidant för att förlänga hållbarheten på oljan.

Engelska:
Rose hip seed oil
Familj: Rosaceae
Växtdel: Frö
Framställning: Kallpressning
Färg: Gulröd i färgen
Doft: Doftar fröigt
Hudtyp: Alla, speciellt mogen, skadad, solskadad eller aknebenägen hud

Ursprung
Rosa rubiginosa eller Äppelros som den kallas hör till våra vildrosor och växer i kalkrika marker på soliga lägen från Skåne till Gästrikland.
Buskarna blir cirka två meter höga och blommar i juni-juli med små, enkla, rosa blommor som doftar av äpple. I mitten-slutet av september mognar nyponen som är rosens frukt. Dessa består till 70% av frön som kallpressas för att utvinna dess olja.

Artnamnet rubiginosa betyder roströd. I Chile, Spanien och Argentina går Rosa rubiginosa under namnet Rosa Mosqueta.

 

 

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 10400020
Artnr: 10400050
Artnr: 10400060
Artnr: 10400070
Artnr: 10400270

Omdöme

Lämna ett omdöme

c58W
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (2)

Underbar olja!
Nyponfröolja har hjälpt mig enormt med mina akne ärr (gamla som nya)! Huden ser jämnare och finare ut överhuvudtaget med denna olja. Jag doserar som Opella rekommenderar typ 20% i argan olja samt några droppar frankincense eterisk olja. Opellas nyponfröolja är en kvalitativ olja till bra pris, jag gillar den mycket! This oil is in a class for itself when it comes to healing the skin, rekommenderas varmt till alla! Tummen upp för att Opella beskriver de olika oljorna samt till vilka hudtyper de passar, det är nyttigt info!
Ariana
2019-01-12 10:05:20
Vitamin källa
Jag tycker att det är fel att tänka att denna olja innehåller vitamin c för att vitamin c är inte fettlöslig. Men säkert ska den innehålla den fettlösliga vitaminen: vitamin A som nyponfrö olja är känd för.
Zahra
2018-11-25 11:18:13

Dela