Hem » Råvaror » Eteriska oljor » Grönmynta - Ekologisk, eterisk olja

Grönmynta - Ekologisk, eterisk olja

Mängd:
Förslutning:
Lagerstatus:   I lager
52,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
57,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
125,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
130,00 SEK

Sammanfattning

INCI: Mentha viridis leaf oil

Eterisk olja grönmynta är kylande, sammandragande och lokalbedövande på huden och lindrar vid solsveda och andra hettande tillstånd på huden samt blåmärken, eksem och hemorrojder. Kan även användas vid akne.
Används på liknande sätt som pepparmyntan men är mildare i sin verkan och mer lämplig för barn.

Grönmynta användes redan av antikens greker som ett stärkande hälsomedel och för att doftsätta badvattnet. Grönmyntan har även använts vid hicka, kolik, illamående, matsmältningsproblem och gasbildning. Eterisk olja av grönmynta sägs även lätta huvudvärk när den smörjs på panna och tinningar.

Eterisk olja grönmynta är ett utmärkt val i svalkande fotbad för trötta fötter.

Framställning: Ångdestillering
Engelskt namn: Spearmint oil
Växtdel: Blad
Färg: Ljusgul eller gröngul
Parfymnot: Topp
Doft: Varm, frisk och klar mintdoft.
Blandar sig väl med: Citrusdofter, eukalyptus, basilika, rosmarin och lavendel.

Doft
Grönmynta som de flesta känner igen som spearmint är nära besläktad med pepparmyntan. Grönmyntan är genomträngande i sin doft och slår lätt igenom i en doftblandning. Grönmyntans doft har en upplyftande, stimulerande och uppfriskande verkan på sinnet och kan lätta illamående eller åksjuka.

Eterisk olja av grönmynta används som doftkomponent främst i Cologne, rakvatten och andra herrprodukter

Smaksättning
Grönmyntsolja eller spearmintolja används industriellt i tuggummi, läsk, godis, desserter och alkoholhaltiga drycker. Smak- och doftämne i tobak och snus.
Doft- och smakämne i munvatten och tandkräm.

Risker/ Dosering
Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja.
I hud och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max 1% eterisk olja.
I så kallade ”rinse off” produkter dvs produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt kan doseringen ökas något.
Dosering av eteriska oljor för invärtes bruk är svår då produkten inte är standardiserad och kan variera i styrka.
Eteriska oljor är giftiga och livsfarliga är för stor dos.
Förvaras oåtkomligt för barn.
Gravida eller ammande bör rådfråga sin barnmorska innan användning.

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 14460
Artnr: 14460-1
Artnr: 14461
Artnr: 14461-1

Omdöme

Lämna ett omdöme

Kv4Cr
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Du kanske också är intresserad av

  • Pipett som passar till 10 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK
  • Pipett som passar till 30 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK
  • Pipett som passar till 100 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK