Hem » Råvaror » Vegetabiliska oljor » Baobabolja ekologisk kallpressad
  • Baobabolja
  • Baobabnöt

Baobabolja ekologisk kallpressad

INCI:
Adonsonia digitata seed oil
Mängd:
Lagerstatus:   I lager
110,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
150,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
500,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
900,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
85,00 SEK

Sammanfattning

Baobabolja är populär i anti-age produkter tack vare sin regenererande verkan på huden och att den stärker hudens elasticitet. Oljan absorberas snabbt av huden och är fuktighetsbevarande utan att täppa igen porerna. Återfuktande, mjukgörande och lugnande på huden och kan med fördel användas direkt på huden som basolja.

Skyddar mot friaradikalier
vitamin A, C, D och E
omega 3,6 och 9
Baobab har ett antioxidantvärde som är 5 gånger högre än acaibäret

Användningsområden
Mjäll, eksem, psoriasis och rosacea
Ansikte
Kropp
Massageolja
Hår
Naglar
Mot bristningar
Passar även barn och gravida

Växtdel: Frö/ kärna
Framställning: Kallpressning
Hudtyp: Torr, mogen
Färg: Ljust gul
Doft: Neutral, svagt nötig

Ursprung
Baobab kommer ursprungligen från Afrika och är ett cirka 25 meter högt träd som och kan bli upp till 1500 år gammalt.
Trädet samlar stora mängder vatten i sin stam och kan klara år av torka.
Baobab trädets frukt liknar kokosnötter eller meloner i en gu/grön färg och faller ner från trädet när den är mogen att skörda och samlas då in av lokalborna.
Trädet blommar en gång per år med stora, sött doftande, vita blommor.
Blommorna öppnar sig om natten för att låta sig pollineras av nattinsekter som fladdermöss och mal.
Baobab trädet kallas ibland även för ”livet träd” tack vare sina många användningsområden eller ”upp och ner trädet” på grund av att dess smala grenarna liknar rötter.
Totalt finns det 8 sorter av baobabträdet varav alla utom en växer i Afrika, den sista växer i Australien.
Trädet som kan bli 20 meter i omkrets har ett mjukt och lätt trä och stammen har använts till att karva ut kanoter eller till och med busskurer.
Basten kan användas för att tillverka rep och liknande material.

Baobaboljan har använts av de amerikanska indianerna som traditionell medicin, livs- och skönhetsmedel.

Får ej förtäras.
Baobabolja innehåller naturligt ämnen som är giftiga att förtära. Det finns baobabolja på marknaden som kan förtäras men i dessa fall är dessa ämnen borttagna.

 

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 10740
Artnr: 10741
Artnr: 10742
Artnr: 10743
Artnr: 10745

Omdöme

Lämna ett omdöme

Uknk7U
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Du kanske också är intresserad av

  • Pumphuvud som passar till flaskor med 28 mm hals
    från 8,00 SEK