Hem » Råvaror » Vegetabiliska oljor » Aprikoskärnolja - kallpressad, ekologisk

Dokument (0)

Aprikoskärnolja - kallpressad, ekologisk

INCI:
Prunus armeniaca kernel oil
Mängd:
Lagerstatus:   I lager
88,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
113,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
360,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
610,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1950,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
7902,00 SEK

Sammanfattning

Aprikoskärnoljan är en mild, näringsrik, fuktighetsbevarande och mjukgörande olja som passar allt från babyvård till mogen och åldrad hud. Aprikoskärnoljan är halvfet, absorberas relativt snabbt av huden och upplevs inte som kladdig. Den passar i både ansikts-, kropps- och hårvårdsprodukter men även vid massage. Den är behaglig vid ansiktsmassage då den inte kladdar och kan vid kroppsmassage blandas med en annan fetare olja, till exempel olivolja.
Aprikoskärnolja lindrar klåda, irritation och inflammerad hud. Den påminner om mandelolja och kan användas av de som inte tål mandel.

Aprikosoljan är rik på omega-6, omega-9 och E-vitamin

Fettsyresammansättning:
Mättat 7%
Enkelomättat 70%
Fleromättat 23%

Familj: Rosaceae
Släkte: Prunus
Växtdel: Kärna
Framställning: Kallpressning
Färg: Ljust gul
Hudtyp: Normal-torr, känslig hud

Ursprung
Aprikosträdet är ett litet fruktträd mellan 8-10 meter högt som växer vilt i ursprungslandet Iran och nordöstligaste delen av Kina. Prunus armeniaca betyder armeniskt plommon och man trodde länge att frukten kom från just Armenien på grund av dess namn. Aprikosen togs till Europa av grekerna och har ökat i popularitet och spridning sedan romartiden. Själva aprikoskärnoljan omnämns tidigt inom den traditionella kinesiska medicinen (TCM) där den använts för att behandla bland annat tumörer och magsår. Sedan aprikosen introducerats i USA på 1700-talet har den blivit en vida känd frukt världen över. Frukten är en liten stenfrukt, gul eller orange i färgen och full av fruktkött och fibrer. Fruktens kärna innehåller 40-50% olja. Idag är Turkiet det land som producerar mest torka aprikos och aprikoskärnor i världen och står enligt vissa källor för hela 85% av världsmarknaden.

Aprikosen associeras ofta med graviditet eller femininitet och många kärleksdrycker och kärleksförtrollningar har innehållit mogen aprikos för att väcka passion. Aprikoskärnoljan har även använts inom parfymindustrin i Grasse men har idag övergivits då den ansågs för känslig för ändamålet.

 

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 10130040
Artnr: 10130050
Artnr: 10130060
Artnr: 10130070
Artnr: 10130260
Artnr: 10130290
Artnr: 10130320

Omdöme

Lämna ett omdöme

EG3C7
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Du kanske också är intresserad av

  • Pumphuvud som passar till flaskor med 28 mm hals
    från 10,00 SEK