Recept: Vispad limeskrubb

Fräsch och uppiggande kroppsskrubb som är fylld av nyttigheter för huden. Havssalt som mjukgör och tillför mineraler. Kaolinlera som hjälper att rengöra och avgifta huden utan att torka ut den. Vitamin e är en effektiv antioxidant som förhindrar de vegetabiliska oljorna från att härskna. Härlig eterisk olja av lime som är fylld av antioxidanter, som bygger upp och stärker huden. Den sägs även kunna reducera celluliter.

Används: I duschen som sista moment. Fördela skrubben över kroppen och massera varsamt huden. Låt verka några minuter. Skölj av saltet och klapptorka huden torr. Låt oljorna absorberas in i huden. Använd skrubben 1 ggr/vecka.

Passar för: Normal till torr och känslig hud.

Förvaring: Förvaras svalt och mörkt. Kokosoljan blir flytande vid runt 20 grader.

Kokosolja: 160 g
Avokadoolja: 40 g
Finmalet havssalt: 1,5 dl
Kaolinlera: 0,5 msk
1 msk rivet skal av ekologisk lime
Eterisk olja lime: 2 ml
Vitamin e: 1 ml
Naturkonservering: 7 ml

1. Förbered ett vattenbad på spisen.

2. Väg upp kokosoljan i en glasbägare och låt den smälta över vattenbadet. Tillsätt 40 g avokadoolja och rör om.

3. Låt oljorna svalna i kylen tills de uppnår en fast men ändå mjuk konsistens.

4. Vispa oljorna i ca 5 min tills en mjuk och fluffig konsistens fås.

5. Tillsätt 0,5 msk kaolinlera, 2 ml eterisk olja av lime, 1 ml vitamin e och 7 ml naturkonservering. Vispa igen i ca 1 minut.

6. Tillsätt havssalt och det rivna skalet av lime. Blanda försiktigt för hand tills allt är jämnt fördelat.

7. Häll upp i burk och förslut med lock. Notera datum och använd spatel vid användning. Öppnad burks hållbarhet är 6 månader.

8. Ger 340 g färdig kroppsskrubb.

Recepet från Grön lycka

Carina Folkesson arbetar som örtterapeut och driver en örtpraktik strax utanför Jönköping. Förutom praktiken arbetar hon som utvecklare och tillverkare av naturkosmetik. Hennes varumärke finner ni under namnet Grön Lycka och sortimentet säljs runtom i Sverige. Carina vill visa att man kan skapa lyxig och terapeutisk hudvård med det medicinalväxterna erbjuder oss. Hon håller även i kurser inom tvåltillverkning, tillverkning av naturkosmetik och örtmedicin.

 

Limeskrubb