DIY Opellas Ansiktsolja -Antioxidant

Lätt, fräsch olja som passar alla hudtyper från normal, torr och fet. Den här oljan är fullproppad med antioxidanter från den exklusiva blåbärsoljan som är laddad med multivitaminer och antioxidanter dessa skyddar och boostar huden. Blåbärsoljan innehåller ett högt innehåll av essentiella fetter som ger näring och fukt åt huden som är vårdande och sägs stärka kollagenproduktionen. Jojobaoljan som bas skyddar och binder fukt i huden samt ger huden en sammetslen känsla. Jojobaoljan balanserar talgproduktionen och passar därför allt från torr till fet hud, den är ekologiskt odlad. Eterisk olja lavendel passar alla hudtyper. Lavendel stimulerar cellförnyelsen och är ett bra val på mogen hud men kan även användas vid eksem och akne. Ger en behaglig och mild doft.

Ingredienser, det här behöver du:

- Jojobaolja 30ml
- Blåbärsolja 5ml
- Lavendel 5ml
- Pipett

Så här blandar du din ansiktsolja:

- Öppna din jojobaflaska 30ml med pump, ta ur pumpen ur flaskan.
- Öppna blåbärsoljan och ta din pipett och sup upp lite av oljan, droppa i 5 st droppar
  (ta inte mer) i jojobaoljan, skölj av pipetten.
- Öppna din lavendel och ta pipetten och sug upp lite av oljan, droppa i 2 droppar
  lavendel i din jojobaflaska.
- Blanda väl, din olja är klar.

Hur du använder din ansiktsolja:

Ansiktsoljan klappar du in på fuktad hud – ett par droppar räcker – både dag och natt. Med eller utan din vanliga kräm, det bestämmer du själv utefter vad din hud har för behov just nu.

De produkter som blir kvar kan du förvara mörkt och svalt och använda i andra produkter eller spara till nästa gång du önskar göra denna olja.

Lycka till!