Hem » Råvaror » Eteriska oljor » Ylang ylang III - Eterisk olja

Ylang ylang III - Eterisk olja

Mängd:
Förslutning:
Lagerstatus:   I lager
60,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
65,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
150,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
155,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
380,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
385,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1100,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1990,00 SEK

Sammanfattning

Ett upp till 20 meter högt tropiskt träd med stora blommor i rosa, lila och gult.
De gula blommorna anses bäst för att framställa den eteriska oljan.
Trädet kommer ursprungligen från Indonesien och Filippinerna och blommorna har där traditionellt använts i kosmetik och hårvård men även vid olika hudåkommor eller för att förebygga feber samt bekämpa infektioner.
Under 1800 talet blev ylang ylangoljan en av ingredienserna i Maccasar oil, en omåttligt populär hårolja för män som ansågs främja hårväxten.

Latinskt namn: Cananga odorata var. genuina
Familj: Annonaceae
Växtdel: Blomma
Framställning: Destillering
Färg: Blekt gul
Doft: Varm, söt och kryddig blomdoft
Parfymnot: Mellan
Blandar sig väl med: Rosenträ, vetiver, jasmine och bergamott.

Egenskaper
Afrodisiakum, stimulerande, balanserande, antiseptisk

Kropp
Blodtryckssänkande
Anses lugna hjärta och andning och därmed bra vid hjärtklappning eller snabb/häftig andning.

Hud
Normal- fet hud.
Verkar klådstillande på insektsbett.
Anses stimulera hårväxten och vara effektiv vid seborré.

Mentalt
Lugnande
Motverkar frustration, nedstämdhet, stress och sömnproblem.

Övrigt
Välanvänd doft komponent i parfym, kosmetik, tvål och hårvård.
Smaksättare i alkoholhaltiga drycker, läsk och desserter.
För mycket ylang ylang kan orsaka illamående och huvudvärk.

Risker/ Dosering
Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja.
I hud och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max 1% eterisk olja.
I så kallade ”rinse off” produkter dvs produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt kan doseringen ökas något.
Dosering av eteriska oljor för invärtes bruk är svår då produkten inte är standardiserad och kan variera i styrka.
Eteriska oljor är giftiga och livsfarliga är för stor dos.
Förvaras oåtkomligt för barn.
Eteriska oljor bör förvaras mörkt och svalt.

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 14150
Artnr: 14150-1
Artnr: 14151
Artnr: 14151-1
Artnr: 14152
Artnr: 14152-1
Artnr: 14153
Artnr: 14154

Omdöme

Lämna ett omdöme

cFUMq
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om