Hem » Råvaror » Vegetabiliska oljor » Vetegroddsolja - kallpressad, ekologisk

Säkerhetsdatablad (0)

Vetegroddsolja - kallpressad, ekologisk

INCI:
Tritcium vulgare germ oil
Välj önskad mängd:
Förslutning:

Info

Vetegroddsoljan är en halvtorr näringsrik olja som är rik på E-vitamin och omega-3 men även innehåller lecitin och steroler. Oljan absorberas ganska snabbt av huden men kan upplevas som något klibbig, är likt andra oljor mjukgörande och skyddande på huden. Vetegroddsoljan passar särskilt bra på torr, känslig och skadad hud men sägs även vara användbar på eksem, psoriasis och vid sårläkning. Då vetegroddsoljan kan upplevas som kladdig blandas den oftast med andra mindre klibbiga oljor men kan användas ensam i punktbehandling vid tillexempel sår, klåda och eksem. Kan tillsättas i krämer, salvor, lotions och andra hudvårdsprodukter.

Familj: Poaceae
Släkte: Triticum
Växtdel: Grodd
Framställning: Kallpressning
Färg: Mörkgul
Doft: Något robust i doften, påminner om korn
Hudtyp: Torr, känslig och skadad hud

Vetegroddsolja framställs genom kallpressning av vetegroddar som innehåller 6-10% olja.

Gluten är vattenlösligt och finns inte i vetegroddsolja men glutenallergiker ska ändå alltid vara försiktiga då spår av gluten ibland är tillräckligt för att ge en reaktion. Testa gärna smörja oljan på en liten del av underarmen för att se om vetegroddolja tåls.

Läs mer

Certifiering

  • Vår leverantörs certifiering:
    COSMOS
    Soil Association Certification

Artikelnummer

Artnr: 10530050
Artnr: 10530052
Artnr: 10530060
Artnr: 10530062
Artnr: 10530070
Artnr: 10530072
Artnr: 10530080
Artnr: 10530290
Artnr: 10530320

Omdömme

Lagerstatus:   I lager
140,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
145,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
595,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
320,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
995,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1000,00 SEK
Lagerstatus: Ej i lager
2200,00 SEK
Slut i lager

Ange din e-postadress för att bevaka denna artikel. Du blir meddelad när artikeln åter är i lager.

Lagerstatus:   I lager
3820,00 SEK