Hem » Råvaror » Eteriska oljor » Stjärnanis - Ekologisk Eterisk olja

Säkerhetsdatablad (1)

Stjärnanis - Ekologisk Eterisk olja

INCI:
Illicium verum oil
Välj önskad mängd:

Info

Stjärnanis härstammar från Kina och Vietnam, och det är också i Asien som Stjärnanisen främst odlas. Förutom funktionen som smaksättare, har det sagts att Stjärnanis kan hjälpa vid reumatism samt underlätta matsmältningen.
Eteriska oljor utvinns ur stjärnanisens halvmogna och halvtorkade frukter genom ångdestillering. Doften blir stark, varm, kryddig med inslag av en söt lakritsdoft.

Stjärnanis är det vintergröna magnoliaträdets frukt, ett träd som kan bli upp till tio meter högt.  Stjäranis innehåller den eteriska oljan anetol, som sägs ha en antibakteriell verkan. En stjärnanisfrukt består av sex till tio kapslar som är ordnade som en stjärna, där var och en innehåller ett frö. Det är inte bara fröna som mals till krydda, utan hela frukten. Den används ofta i julbaket och passar även som krydda i te och romtoddy under kalla vinterdagar. De söta små stjärnorna har en angenäm doft och är utmärkta i höstdekorationer och som julpynt. Fin doft att använda i din aromalampa. 

Latinskt namn:Illicium Verum
Växtdel: Frukt
Ursprungsland: Vietnam
Doft: stark, varm, kryddig med inslag av en söt lakritsdoft.
Parfymnot: Hjärtnot

Risker/ Dosering

Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja. I hud- och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max 1% eterisk olja. I så kallade ”rinse off”-produkter (produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt) kan doseringen ökas något.

Levereras med kapsyl utan droppinsats.

Ej för invärtes bruk.

Förvaras oåtkomligt för barn.

 

 

 

Läs mer

Certifiering

Artikelnummer

Artnr: 20590010
Artnr: 20590020
Artnr: 20590050

Omdömme

Lagerstatus:   I lager
46,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
113,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
238,00 SEK