Hem » Råvaror » Eteriska oljor » Sandelträ Australien - Eterisk olja

Sandelträ Australien - Eterisk olja

INCI:
Santalum spicatum
Mängd:
Förslutning:
Lagerstatus:   I lager
270,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
275,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
520,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
525,00 SEK
Lagerstatus: Ej i lager
1340,00 SEK
Slut i lager

Ange din e-postadress för att bevaka denna artikel. Du blir meddelad när artikeln åter är i lager.

Lagerstatus: Ej i lager
1345,00 SEK
Slut i lager

Ange din e-postadress för att bevaka denna artikel. Du blir meddelad när artikeln åter är i lager.

24300,00 SEK

Sammanfattning

Eterisk olja sandelträ passar både torr och fet hud.
Aknebenägen hud, eksem och psoriasis.
Passande även i aftershave då den är antiseptisk och har en lätt sammandragande effekt.

Latinskt namn: Santalum album (Indisk), Santalum spicatum (Australiensisk)
Familj: Santalaceae
Växtdel: Ved, rot
Framställning: Destillering
Färg: Ljust gul, grön eller brun
Doft: Djup, söt träig doft
Parfymnot: Bas
Blandar sig väl med: Ros, lavendel, svett peppar, bergamott, vetiver, rosenträ, geranium, patchuli och myrra

Egenskaper
Lugnande, antiseptisk, kramplösande, urindrivande.

Ursprung
Ett litet, upp till 9 meter högt träd. Ursprungligen från Indien, Malaysia, Indonesien och Taiwan.
Det mesta av sandelträ oljan produceras i Indien men destillering förekommer även i Europa och USA.
Sandalträdet är en halvparasit vilket innebär att det tar en del av sin näring från sina grannväxters rotsystem men kan även överleva helt på egen hand.
Trädet är redo att producera olja först efter 30 års ålder.

Sandalträ har haft en betydande roll inom religionen och har använts som rökelse i minst 4000 år. Hinduismen, buddismen, janinismen, islam, zoroastrismen samt kinesisk och japansk religion är några av de som använder sandelträ i riter och ritualer.
I Egypten användes sandelträoljan vid balsameringen av kroppar.

Hud
Passar både torr och fet hud.
Sprucken och narig hud.
Aknebenägen hud, vid eksem och psoriasis.
Passande i aftershave då den är antiseptisk och har en lätt sammandragande effekt.

Mentalt
Lugnande vid stress och nervositet.
Bra meditationsolja.

Övrigt
Används flitigt som doft komponent i tvål, rengöringsmedel, kosmetik och inom parfymtillverkningen.

Risker/ Dosering
Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja.
I hud och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max 1% eterisk olja.
I så kallade ”rinse off” produkter dvs produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt kan doseringen ökas något.
Dosering av eteriska oljor för invärtes bruk är svår då produkten inte är standardiserad och kan variera i styrka.
Eteriska oljor är giftiga och livsfarliga är för stor dos.
Förvaras oåtkomligt för barn.
Eteriska oljor bör förvaras mörkt och svalt.

 

Läs mer

Artikelnummer

Artnr: 2041000
Artnr: 2041001
Artnr: 2041010
Artnr: 2041011
Artnr: 2041020
Artnr: 2041021
Artnr: 2050250

Omdöme

Lämna ett omdöme

EURBKE
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Du kanske också är intresserad av

  • Pipett som passar till 10 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK
  • Pipett som passar till 30 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK
  • Pipett som passar till 100 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK