Hem » Råvaror » Eteriska oljor » Lavendel - Eterisk olja

Lavendel - Eterisk olja

INCI:
Lavandula angustifolia oil
Mängd:
Lagerstatus:   I lager
69,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
170,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
370,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1430,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
2670,00 SEK
10145,00 SEK

Beskrivning

Kryddig och blommig doft. Avslappnande och upplyftande. Bra för alla hudtyper.

 

Mer info om eterisk lavendelolja

Antiseptisk, sårläkande och inflammationshämmande. Balanserar talgproduktionen och stimulerar celldelningen. Oljan är användbar på allergiska utslag, eksem och särskilt psoriasis. Lavedel anses smärtlindra genom att öka genomblödningen. Bra att massera med efter muskelansträngning och vid alla slags smärtor i muskler och leder som sträckning, stukning, kramp, reumatism, insektsbett och ryggskott. Den sägs även påverka astma på ett positivt sätt. Lavendel anses vara avslappnande och används ofta vid stress. På grund av sin lugnande verkan är doften populär i sovrummet. 

Om växten

Lavendel är ett släkte av 20-30 arter som växer vilt i södra Europa, norra Afrika och Indien. Eftersom den är vanlig i trädgårdar över hela världen kan man hitta förvildade plantor långt utanför det normala växtområdet. Den vanligaste varianten som kulturväxt är L. angustifolia som odlas för att framställa väldoftande lavendelolja. Även honungsbin tycker om doften av lavendel och honung från områden med lavendelodlingar anses vara av världsklass.

Framställning av olja

Lavendelolja, Aetheroleum Lavandulae, framställs genom destillation med vattenånga. Oljan är svagt gul till gulgrön och lättflytande.

Traditionell användning

Lavendel har odlats i sydeuropas kloster minst sedan 1000-talet. Namnet kommer från latinets lavare - att tvätta (sig) - eftersom blommorna ofta ströddes i badvattnet. Till Sverige kom plantan på 1400-talet.

Förutom till parfymtillverkning används lavendel för att ge doft och smak till bland annat rökelse, tobak och maträtter.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 1050
Artnr: 1051
Artnr: 1052
Artnr: 1053
Artnr: 1054
Artnr: 1055

Omdöme

Lämna ett omdöme

2aRm
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Andra varor från samma fabrikat

  • Ekologisk eterisk olja
    från 82,00 SEK
  • Gör din egen ekologiska ansiktsolja
    Art nr. 80014
    295,00 SEK
  • Kallpressad och ekologisk olja
    från 105,00 SEK
  • Du kanske också är intresserad av

  • Pipett som passar till 10 ml glasflaskor
    från 6,00 SEK
  • Pipett som passar till 30 ml glasflaskor
    från 6,50 SEK
  • Pipett som passar till 100 ml glasflaskor
    från 7,00 SEK