Hem » Råvaror » Eteriska oljor » Cypress - Ekologisk Eterisk olja

Säkerhetsdatablad (1)

Cypress - Ekologisk Eterisk olja

INCI:
Cupressus sempervirens oil
Välj önskad mängd:
Förslutning:

Info

Eterisk olja cypress passar fet, aknebenägen och oren hud då den bland annat reglerar fettproduktionen i huden. Cypressoljan är bland annat antiseptisk och har kärlsammandragande verkan vilket gör att den med fördel kan användas på exempelvis små sår, blödande tandkött och ytliga blodkärl. Cypressolja kan med fördel användas i rakvatten, cologne och parfym.

Latinskt namn: Cypressus sempervirens
Familj: Cupressaceae
Växtdel: Kvistar
Framställning: Destillering
Färg: Ljust gul-grön
Doft: Något söt, rökig skogsdoft
Parfymnot: Mellannot

Hudtyp
Eterisk olja cypress passar fet, aknebenägen och oren hud.

Egenskaper
Eterisk olja cypress reglerar fettproduktionen i huden och är infektionshämmande. Cypressoljan är även antiseptisk och verkar kärlsammandragande vilket gör att den med fördel kan användas på små sår, blödande tandkött och ytliga blodkärl. Utöver detta har cypressoljan cirkulationshöjande egenskaper vilket gör den effektiv mot dålig cirkulation, celluliter och åderbrock. Eterisk olja cypress har kamplösande verkan vid muskelvärk och menstruationssmärtor. Utöver detta är cypressolja stärkande vid stress. Cypressolja kan med fördel användas i rakvatten, cologne och parfym.

Ursprung
Cypress är ett högt konformat barrträd som härstammar från östra medelhavsområdet. Eterisk olja cypress framställs främst i Frankrike, Spanien och Marocko. Det finns många olika typer av cypress men Cupressus sempervirens anses vara den med högst kvalitet. Trädets latinska namn betyder ”alltid levande” och är passande då träden har en mycket lång livslängd.

Historisk användning
Traditionellt har cypress använts som medicinalväxt och rökelse. Än idag används Cypress som renande rökelse i vissa delar av världen. Cypress har även ansetts användbar vid olika typer av vätskeförluster såsom kraftiga svettningar, diarré eller rikliga menstruationer.

Risker/Dosering
Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja. I hud- och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max 1% eterisk olja. I så kallade ”rinse off”-produkter (produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt) kan doseringen ökas något.

Ej för invärtes bruk.

Förvaras oåtkomligt för barn.

Läs mer

Certifiering

  • Vår leverantörs certifiering:
    COSMOS
    Soil Association Certification

Artikelnummer

Artnr: 20130010
Artnr: 20130011
Artnr: 20130020
Artnr: 20130021
Artnr: 20130050
Artnr: 20130051
Artnr: 20130060
Artnr: 20130250
Artnr: 20130260

Omdömme

Lagerstatus:   I lager
60,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
65,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
132,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
137,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
290,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
295,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
1250,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
2014,00 SEK
Lagerstatus:   I lager
9704,00 SEK

Du kanske också är intresserad av

  • Pipett som passar till 10 ml glasflaskor
    från 8,00 SEK
  • Pipett som passar till 30 ml glasflaskor
    från 8,00 SEK
  • Pipett som passar till 100 ml glasflaskor
    från 9,00 SEK